Royal Bank of Canada (RBC), която е най-голямата компания и банка в Канада, е обмисляла закупуването на щатската инвестиционна банка Lehman Brothers през юли, но се е отказала от намеренията си, информира Reuters, позовавайки се на публикация във Financial Times.

От RBC са решили против закупуването на Lehman Brothers тъй като са се притеснявали относно активите в счетоводния баланс на инвестиционната банка и за това какви обещания е трябвало да дадат на хората от Lehman, според тъководителите на RBC.

Корейската държавна банка Korean Development Bank обяви, че води преговори с Lehman относно инвестиция в банката заедно с други корейски банки.

Държавни инвестиционни компании от Корея, Китай и Сингапур вече закупиха дялове от изпадналите в затруднение банки на Уолстрийт през изминалата година, предполагайки, че техните инвестиции ще им донесат солидни печалби, когато финансовите пазари се стабилизират.

От Lehman Brothers пък обявиха размествания в ръководството си в неделя.

Инвестиционната банка е отчела 7 млрд. отписвания на активи и загуби от началото на световната кредитна криза и се очаква да обяви още загуби, когато публикува резултатите си за тримесечието.