С 56% расте печалбата на УниКредит за първо тримесечие

963
С 56% расте печалбата на УниКредит за първо тримесечие

УниКредит отчете нетна печалба в размер на 810 млн. евро за първото тримесечие на 2011 година, надминавайки прогнозите на анализаторите. В сравнение със същия период на миналата година увеличението на нетната печалба е с близо 56%, а в сравнение с миналия тримесечен период (т.е. последното тримесечие на 2010 г.) - два пъти и половина., съобщава финансовата институция.

Това е най-добрият финансов резултат за тримесечие, постиган от УниКредит от средата на 2008 година, а причините за него са увеличението на оперативните приходи и намалението при отписването на заеми.

За първите три месеца на годината оперативният приход на групата нараства до близо 7 млрд. евро. За същия период оперативните разходи остават почти без промяна, в размер на 3.9 млрд. евро, което води до подобрение на коефициента разходи/приходи до 55.7% към края на март.

Като положителна тенденция във финансовите резултати за тримесечието се наблюдава продължаващото намаление на разходите за обезценки и провизии - с 16% на годишна база (до 1.5 млрд. евро) като подобрението се дължи основно на Италия и Централна и Източна Европа, информират от финансовата институция.

Активите й в края на отчетния период възлизат на 911 млрд. евро.

УниКредит остава изключително стабилна и добре капитализирана, като към 31 март показателят за първичната капиталова адекватност (Tier 1) достига 9.06%.

Клоновата мрежа на компанията към края на март тази година се състои от 9 607 филиала, където са заети 160 700 служители.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

кредитоползвател
# 0
12:05 | 13 May 2011
Колко % трябва да стигне печалбата та да се сети г-н Хампарцумян ,че е време да намали лихвите които бяха вдигнати БЕЗ СЪГЛАСИЕТО на кредитоползвателите
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg