ПроКредит Банк работи по програмата „Енергийна ефективност” на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) повече от година и половина и за изминалия период е отпуснала над 4 000 кредита на българските домакинства, на обща сума над 12 млн. лв.

През целия месец април ПроКредит Банк организира кампания, състояща се от информационни вечери и срещи с клиенти, на които служители на банката разясняваха подробно условията на кредит „Енергийна ефективност” и технологиите, които се финансират.

Само за един месец, в рамките на кампанията и в началото на сезона на ремонтите, ПроКредит Банк е отпуснала с 66% повече кредити „Енергийна ефективност”, в сравнение с предходния месец.

Програмата на ЕБВР предлага възможност за безвъзмездна помощ в размер до 20% от стойността на направените подобрения в дома, като максималният размер на безвъзмездна помощ за едно домакинство възлиза на 3 912 лв.

За домакинства, които заедно извършват ремонтни дейности на цялата жилищна сграда, в която живеят, безвъзмездна помощ е до 30%.