От началото на годината досега персоналът на ПроКредит Банк се е увеличил с близо 200 души със средна възраст 29 г., информираха от банката за Profit.bg.

ПроКредит Банк дава шанс на млади хора без практически опит да започнат трудовата си кариера в една стабилна международна финансова институция. Основните позиции, заети от новите служители са: експерт кредитиране, експерт кредитна администрация, експерт банкови услуги и експерт касови операции.

Банката не изисква специфична професионална квалификация и опит за някои от предлаганите позиции и осигурява интензивно обучение на своите служители с цел повишаване на техните умения, познания и опит.

Бързият темп на развитие на ПроКредит Банк в България налага търсенето на служители, които се вписват в корпоративната философия на финансовата институция – да е близо до хората и да предлага гъвкаво и прозрачно обслужване, съобразено с растящите изисквания на клиентите.

Към края на месец март 2008 г., ПроКредит Банк България разполага със 72 клона в цялата страна. Общият текущ кредитен портфейл на банката възлиза на близо 1.007 млрд. лв., отпуснати на повече от 58 000 малки предприятия и физически лица.

Размерът на депозитите възлиза на близо 627 млн. лева, а броят на активните клиентски сметки в ПроКредит Банк към края на месец март е повече от 226 хил. От тях 63 624 са спестовни и срочни влогове, 52% от които са със салдо под 2 000 лв.