SG Експресбанк подписа с Министерството на икономиката и енергетиката рамково споразумение за сътрудничество между двете институции с цел регулиране на взаимоотношенията при финансиране на инвестиционни проекти на клиенти на Банката, кандидатстващи за безвъзмездна финансова помощ по oперативната програма. Споразумението официално е в сила от 22 януари 2008 година.

Банката e напълно готова да съдейства на своите клиенти при кандидатстване по оперативната програма “Конкурентоспособност” - с адекватно предоставяне на целеви инвестиционни кредити, съобразно проектите на компаниите, с наличието на ускорена процедура за одобрение на финансиране, както и с възможността за издаване на необходимите документи, съобразно изискванията на Министерството на икономиката и енергетиката.

Стратегическа цел на SG Експресбанк е да сътрудничи с българския бизнес за повишаване на неговата конкуретоспособност чрез насърчаване на инвестициите за обновяване и модернизация на производството.

SG Експресбанк вече одобри множество искания за финансиране на проекти по първия етап на оперативната програма, който приключи на 22 януари 2008 г.