В рамките на двудневната си визита главният изпълнителен директор на Емпорики Груп Ален Стрюб се е срещнал с Гуверньора на Българска Народна Банка (БНБ), Иван Искров и Подуправителя Румен Симеонов.

Стрюб също се е срещнал с Министъра на Регионалното Развитие и Благоустройство Росен Плевнелиев, с когото са обсъдени перспективите за икономиката на България като страна - членка на ЕС.

Твърдата подкрепа на Емпорики Банк за по-нататъшния растеж на дъщерното дружество в България е заявена от Главния изпълнителен директор на Групата по време на двудневното му посещение в София.

Стрюб се е срещнал и с Негово Превъзходителство Френският Посланик Етиен Дьо Понсен, както и с важни клиенти на Емпорики Банк България.

Емпорики банк - България, е създадена от Европейската банка за възстановяване и развитие, група български банки и други акционери през 1994 под името Българска инвестиционна банка.

През 1998 г. Емпорики банк - Гърция, придобива контролния пакет акции на Емпорики - България, а от 2003 г. е акционер със 100% от капитала на банката.

Понастоящем Crеdit Agricole, една от най-големите финансови институции в световен мащаб, притежава около 92% от Емпорики.

Crеdit Agricole Group е най-голямата банкова група във Франция и втора в Европа по приходи от банкиране на дребно.

На снимката горе: (от ляво на дясно) Христос Кацанис, Председател на НС на Емпорики България, Ален Стрюб, главен изпълнителен директор на Емпорики Груп, Атанасиос Петропулос, главен изпълнителен директор на Емпорики България.