Шеф на Емпорики Груп се срещна с Иван Искров

1058
Шеф на Емпорики Груп се срещна с Иван Искров

В рамките на двудневната си визита главният изпълнителен директор на Емпорики Груп Ален Стрюб се е срещнал с Гуверньора на Българска Народна Банка (БНБ), Иван Искров и Подуправителя Румен Симеонов.

Стрюб също се е срещнал с Министъра на Регионалното Развитие и Благоустройство Росен Плевнелиев, с когото са обсъдени перспективите за икономиката на България като страна - членка на ЕС.

Твърдата подкрепа на Емпорики Банк за по-нататъшния растеж на дъщерното дружество в България е заявена от Главния изпълнителен директор на Групата по време на двудневното му посещение в София.

Стрюб се е срещнал и с Негово Превъзходителство Френският Посланик Етиен Дьо Понсен, както и с важни клиенти на Емпорики Банк България.

Емпорики банк - България, е създадена от Европейската банка за възстановяване и развитие, група български банки и други акционери през 1994 под името Българска инвестиционна банка.

През 1998 г. Емпорики банк - Гърция, придобива контролния пакет акции на Емпорики - България, а от 2003 г. е акционер със 100% от капитала на банката.

Понастоящем Crеdit Agricole, една от най-големите финансови институции в световен мащаб, притежава около 92% от Емпорики.

Crеdit Agricole Group е най-голямата банкова група във Франция и втора в Европа по приходи от банкиране на дребно.

На снимката горе: (от ляво на дясно) Христос Кацанис, Председател на НС на Емпорики България, Ален Стрюб, главен изпълнителен директор на Емпорики Груп, Атанасиос Петропулос, главен изпълнителен директор на Емпорики България.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg