СИБанк може да не разпределя дивидент за 2008 г.

667
СИБанк може да не разпределя дивидент за 2008 г.

Акционерите на СИБанк АД () ще гласуват на насроченото за 18 ноември извънредно общо събрание решение за неразпределяне на дивидент за 2008 г., съобщава x3news.

В дневния ред на ОСА влиза и обсъждането на промяна на наименованието на банката. Проектът за решение предвижда името на институцията да се промени от Стопанска и инвестиционна банка АД на СИБАНК АД като последното ще се изписва на латиница като CIBANK PLC.

Това е втората публична банка, която може да не разпредели дивидент за 2008 г. На провелото се ОСА на КТБ през септември бе взето решение печалбата за тази година да се капитализира.

Директорът за връзка с инвеститорите Илияна Павлова уточни тогава за Profit.bg, че решението за капитализиране на печалбата е в резултат на промените на Наредба№8 на БНБ за капиталовата адекватност на кредитните институции, и по-конкретно частта за МЗР.

Последната сделка на БФБ с акции на СИБанк е сключена на 20 юни.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg