Днес ръководството на СИБАНК представи официално новото си лого - изписано името на българската банка под шапката, олицетворяваща KBC Груп. Новият бранд на банката означава и приключване на успешната й интеграция в KBC.

По-обстойно презентиране на стратегията на групата по отношение на марките направи Ян Ванхевил, член на изпълнителния комитет на KBC и зам.-председател на НС на СИБАНК.

„KBC присъства в 32 държави, като експанзията към Централна и Източна Европа започна преди 10 г. По отношение на местни брандове следваме обща стратегия да запазим силните страни на марката, защото са разпознаваеми и познати на пазара, защото силните брандове по места създават усещане за сигурност и доверие у клиента", каза Ян Ванхевил.

На срещата бе засегната и темата за състоянието на банковата система в България и в частност на СИБАНК. Петър Андронов, гл. изп. директор на финансовата институция, каза, че 2008 г. бе поредната успешна година за банковия сектор, независимо от последните три трудни месеца. Като пример за това той посочи, че печалбите на банките надхвърля резултатите им от 2007 г.

Той посочи, че 2008 г. е успешна и за СИБАНК. „Освен по-високият финансов резултат, банката откри нови 14 клона, с които клоновете и офисите достигат 135 и над 140 отделни работни места. Разширяването ще продължи и през 2009 г.," каза Андронов.

Той допълни, че през 2008 г. банката е предложила 17 нови продукта. Стратегията й включва съсредоточаване към малките и средни предприятия и банкирането на дребно.

„Сериозен принос в подпомагане развитието на МСП и осигуряването на средства за финансиране на общински проекти ще бъде отпуснатата кредитна линия от 25 млн. евро от ЕБВР". Нека да припомним, че двете институции подписаха споразумението на 19 декември.

Вчера Даниела Боянова, ръководител на отдел „Комуникации" в СИБАНК заяви за сайта, че за момента няма и не планират съкращения на персонал.

Банката е с най-голяма пазарна капитализация, спрямо останалите четири публични трезора, търгувани на БФБ. Пазарната й оценка възлиза на 769 млн. лв. Последните сделки по позицията са от юни 2008 г.

Както Profit.bg вече писа банката остава в публичния регистър, воден от Комисията за финансов резултат.