Клиентите на СИБанк с активна дебитна карта или разплащателна сметка могат да изтеглят кредит овърдрафт при преференциални условия до 30 септември 2008 г. Под мотото “Слънчевите дни продължават” банката изненада приятно редовните си клиенти в края на летния сезон, когато, според експертите, сериозно се усеща нуждата от свободни средства.

Овърдрафтът е гъвкава форма на левов кредит, която позволява да се превишава салдото по картовата сметка в размер на предварително договорен лимит. Предимството му е, че могат да се използват суми, по-големи от наличностите в сметката при изгодни лихвени условия. Върху неусвоената част на овърдрафта не се начисляват лихви.

СИБанк отпуска кредит овърдрафта по бърза и улеснена процедура, без допълнителни гаранции и поръчители. След попълване на формуляр и одобрение на банката в рамките на 2 часа, клиентът може да разполага със сумата по картовата си сметка още на другия ден.

Условията на кредит овърдрафта са съобразени с вида на сметката, която клиентът има. Ако притежава разплащателна сметка и дебитна карта СИБанк Maestro/VISA, по която получава заплатата си през последните три месеца, клиентът може да ползва кредит до 7 000 лева за период от 24 месеца с възможност за подновяване.

Промоционалната годишна лихва е 12% и се начислява само върху усвоената сума. Кредитът е освободен от такси за откриване и управление.

Ако клиентът има разплащателна сметка и средният му осигурителен доход през последните 6 месеца е над 500 лв., кредит овърдрафта е до 5 000 лв. с период на издължаване до 24 месеца и възможност за подновяване. Промоционалната годишна лихва от 16% е само върху усвоената част от кредита. Кредитът е освободен от такси за откриване и управление и не се изисква обезпечение.

Снимка: Profit.bg