Тристранното сливане между Commerzbank, Dresdner Bank и Deutsche Postbank е само една възможност от многото такива като част от очакваната консолидация на немския банков пазар, според финансовия директор на Commerzbank Ерик Щруц, предава Reuters.

Придобиването на Postbank, заедно с Allianz, е само една от съществуващите 23 различни възможности, е съобщил Ерик Щруц пред журналисти.

Закупуването на операциите на дребно на Citigroup в Германия, Citibank, също е теоретично възможно, но придобиването на която и да е от двете банки ще зависи от това кога ще бъдат обявени за продажба, е заявил още Шруц.

От Commerzbank все още не са преценили коя от двете банки е в по-добро състояние, заявява Щруц, добавяйки, че Commerzbank не е под натиск за сливане нито от стратегическа, нито от финансова гледна точка.

"В крайна сметка, важното е коя банка изглежда привлекателна за нас”, казва Щруц.

Потенциални купувачи вече са заявили интереса си към Postbank и скоро могат да получат достъп до документацията на банката, информира Reuters, позовавайки се на източници, запознати със ситуацията.

Конкурентът на Commerzbank Deutsche Bank също е заявила, че може да има интерес към закупването на Postbank.

Цената на акциите на Postbank се е покачила с повече от 12% през последния месец заради нестихващите спекулации около закупуването й.

Още по темата:

Сливане между Postbank, Commerzbank и Dresdner Bank би родило немски банков гигант