Росен Николов, началник секция „Търговия с ценни книжа”, зае челното място в класацията, като получи най-много гласове в подреждането на “10-те най-популярни личности” сред дилърската гилдия у нас.

Гласуването стана в рамките на Шестата годишна конференция на Българската дилърска асоциация (БДА), която отбеляза десетата годишнина на организацията на 10 и 11 октомври в Боровец.

Росен Николов работи в Пощенска банка от 1995 г., в началото като счетоводител и управител на ВИП клон, през 2000 г. става главен дилър, а от 2006 г. е началник секция „Търговия с ценни книжа”.

Другите представители на Пощенска банка в десетката са Асен Ягодин, изпълнителен директор на финансовата институция, който преди е заемал различни дилърски позиции в банката, и Марио Анастасов, началник подсекция „Търговия с финансови инструменти – парични преводи и валутна търговия”.

Пощенска банка, с юридическо име “Юробанк И Еф Джи България” АД, е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп е европейска банкова организация с активи, възлизащи на общо 77.3 милиарда евро, и над 24 000 служители, която предлага своите продукти и услуги в мрежата си от над 1 700 локации и чрез алтернативни дистрибуционни канали.

В Югоизточна и Централна Европа (Нова Европа) групата присъствa в Гърция, България, Румъния, Сърбия, Полша, Турция, Украйна и Кипър. До момента групата е инвестирала над 2 милиарда евро в страните от Нова Европа.