Нетната печалба на групата Societe Generale възлиза на 3.92 млрд. евро за 2010 г. ( 0.87 млрд. евро през Q4).

На Годишното общо събрание, Съветът на директорите реши да предложи дивидент от 1.75 евро на акция за финансовата 2010 г., с опция за изплащане на дивидента в акции.

2010 г. бе доказателство за глобално възстановяване на икономиката чрез агресивни фискални и парични политики, макар и с изразени различия между отделните страни. Пазарите показаха загрижеността си по повод на бюджетните ситуации на развитите страни и правителствата предприеха мерки за намаляване на техния дълг и за осигуряване на по-добра координация на икономическите си политики, за да се избегне рискът от забавяне на икономическия растеж.

В регулаторно отношение, работата на Базелския комитет, насочена към укрепване на сигурността на световната банкова система, доведе до редица решения през 2010 г. относно новите изисквания за капитала и управлението на ликвидността. В резултат, бяха въведени сериозни промени в правилата за надзор, което ще породи радикални промени в начина, по който банковите пазари работят, особено в Европа.

В тази икономическа среда, Societe Generale продължи да разширява бизнеса си през 2010 г. и завърши успешно първия етап на трансформационния си проект.

Коментирайки резултати на Групата за 2010 г., Фредерик Удеа - Председател и главен изпълнителен директор, заяви: "В една все още много нестабилна среда, резултатите на Групата за 2010 г. показват качеството на нейните клиенти и устойчивостта на универсалния й банков модел. През 2010 г. ние предприехме мащабна трансформация и стартирахме редица инициативи по отношение на удовлетвореността на клиентите, управление на човешките ресурси, обмен на информационни системи и процеси на индустриализация.

Ние сме решени да продължим с процеса на трансформация през 2011г.; година, която ще бъде отбелязана като нов положителен етап за "SG Амбиция 2015 " и ще потвърди способността на Групата да постигане нетна печалба от около 6 милиарда евро през 2012 г. В комбинация със строга финансова дисциплина, тази промяна ще даде възможност на Societe Generale да се изправи пред предизвикателства, свързани с всички текущите регулаторни промени."