Societe Generale заработи за тримесечие над милиард евро

769
Societe Generale заработи за тримесечие над милиард евро

Чистата печалба на френската банка Societe Generale за изтеклото тримесечие на 2010 г. достигна 1.06 млрд. евро. Година по-рано банката отчете нетна загуба в размер на 278 млн. евро. Такива данни се съдържат в публикувания днес финансов отчет на компанията.

Приходът на SG нарасна с 33.9%, до 6.58 млрд. евро, спрямо 4.91 млрд. евро за същия период на 2009 година. Оперативната печалба на банката за първото тримесечие на тази година е 1.48 млрд. евро, при 218 млн. евро година по-рано.

Редно е да се спомене, че публикуваните данни изненадаха приятно и експерти, и пазарни участници. Аналитиците, анкетирани от Reuters, очакваха чиста печалба за тримесечието в размер на 614 млн. евро.

„Societe Generale е уверен, че е в състояние да постигне целите си за тази година и да разчита на бъдещото възстановяване на световната икономика", се казва в прессъобщението на банката. В документа се подчертава още, че банката има реалните шансове да постигне заявената печалба от 3 млрд. евро за тази година.

Societe Generale е международна банкова група, чиято щаб квартира е в Париж. В България финансовата институция е представена от SG Експресбанк. Societe Generale е основана през 1864 година. В сферата на дейност на банката влизат и управление на активи, инвестиционно банкиране, финансови услуги и др.

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg