Специалистите в жилищното кредитиране

1432
Специалистите в жилищното кредитиране

Жилищното кредитиране живна през 2010 г. Според данни на Българска народна банка нови 315 млн. лв. са били отпуснати на домакинствата, с което общата сума към 31 декември 2010 г. достига 9.268 млрд. лв.

Ако през изминалата година сте теглили кредит в евро, то много вероятно това да е било от Банка ДСК, Уникредит Булбанк или Пощенска банка, всички увеличили портфейла си от жилищни ипотечни кредити в евро с повече от 100 млн. лв., показват изчисления на Profit.bg.

Добър ръст отчитат и от МКБ Юнионбанк (65 млн. лв.), СИБАНК и SG Експресбанк (с по над 27 млн. лв.).


Над 10 млн. лв. нови кредити са отпуснали още от ОББ и Емпорики Банк.

Само три от банките у нас пък отчитат ръст в отпуснатите кредити в лева с повече от 1 млн. лв. Това са СИБАНК, Уникредит Булбанк и МКБ Юнионбанк.

Безспорен лидер за кредити в друга валута през 2010 г. е Пощенска банка (ръст от 15.3 млн. лв.), следван от Уникредит Булбанк и Банка Пиреос (ръст от над 3 млн. лв.).

 

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Никола
# 0
13:02 | 7 February 2011
Ще задам въпроса така,,Колко кредита са били изтеглени като бройка? а не като сума.... Като отговорите на този въпрос ще видите какво е мизерното число за държава с 7.5 милиона население!!!!!!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg