Специални условия за Спестовен жилищен кредит от Пощенска банка

1428
Специални условия за Спестовен жилищен кредит от Пощенска банка

Пощенска банка въведе още по-атрактивни условия за кандидатстване за „Спестовен жилищен кредит“, които ще важат до края на годината. Това е един от най-успешните продукти на финансовата институция, отличен с няколко международни награди от престижни конкурси, сред които European Business Awards и Effie Bulgaria. Водещо преимущество на продукта е възможността за автоматично намаляване на лихвата, в зависимост от размера на средствата, вложени от клиента в банката.

Най-добрата оферта по „Спестовен жилищен кредит“, която се определя в зависимост от финансовия профил на клиентите и целта на финансиране, е 3.85% променлива лихва в лева или евро.

Освен атрактивна промоционална лихва, този кредит дава и други уникални предимства. С него клиентите могат да изплатят дома си с над 5 години по-бързо, както и да спестят време и пари, без да увеличават месечната си вноска или да правят допълнителни плащания. Необходимо е само да поддържат средства по сметка в Пощенска банка и автоматично ще получават отстъпка от лихвата по „Спестовен жилищен кредит”.

Колкото по-голяма наличност има по техните сметки, толкова по-ниска ще бъде лихвата по кредита, като продължават да разполагат със средствата си свободно, както досега. Максималното автоматично намаление на първоначалната лихва е с 0.6 процентни пункта, т.е. ако първоначалната лихва е 3.85%, тя може автоматично да се понижи до 3.25%, в зависимост от размера на спестяванията на клиента в банката.

Потребителите могат сами да решат как да се възползват от отстъпката в лихвата − дали да спестят време и пари, като съкратят срока на изплащане, или да намалят месечната си вноска и да спестят разходи.

Ако клиентите искат да изплатят кредита си по-бързо, в зависимост от средния месечен баланс на средствата им по сметки в Пощенска банка, ще получат отстъпка от лихвата по кредита. В този случай, размерът на месечната им вноска няма да се промени, дължимата месечна лихва ще е по-ниска и така ще изплатят по-голям размер от главницата по кредита, като ще си спестят време и пари. По-краткият срок на изплащане е търсен от почти всеки клиент, показват данните на Пощенска банка.

В другия случай, ако клиентите искат да намалят месечните си вноски, в зависимост от средния месечен баланс на средствата им в банката, те ще получат отстъпка от лихвата по кредита, размерът на месечната им вноска ще намалява автоматично, дължимата лихва в месечната им вноска ще е по-ниска и така ще спестят пари за други свои цели.

Ползвателите на „Спестовен жилищен кредит“ могат да откриват нови сметки във всеки един момент и във всяка валута, с която работи банката. Балансът по тях автоматично ще се включи в калкулацията за отстъпка от лихвата. Дори и да нямат вложени средства в Пощенска банка, потребителите ще могат да се възползват от атрактивния първоначален лихвен процент на „Спестовен жилищен кредит“. Те ще получат автоматично първата отстъпка от лихвата, веднага след като спестяванията им в банката надхвърлят 1 000 лв.
 

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg