Свалиха СИБАНК от борсата

986
Свалиха СИБАНК от борсата

Считано от днес (30 декември 2010 г.) от БФБ прекратиха окончателно регистрацията на емисията акции, издадена от СИБАНК на Неофициален пазар на акции, сегмент В, информираха от оператора.

Емисията е в размер на 79 374 210 лв., разпределена в 7 937 421 броя обикновени ценни книжа, с номинал 10 лв.

Със отписването на СИБАНК пазарната капитализация на БФБ-София ще се понижи с малко над 877 млн. лв., до 10.76 млрд. лв.

Да припомним, че KBC и Цветелина Бориславова подписаха на 7 декември споразумение, съгласно което, белгийската банка придоби целия останал дял на Бориславова в СИБАНК.

Като част от споразумението Цветелина Бориславова упражнява своя пут опция, договорена на 24 септември 2007 г. с KBC. Бившият акционер в банката продаде дела си срещу 141 млн. лв.

След сделката делът на белгийската финансова институция в българското й подразделение се увеличи до 100% и белгийската банка стана едноличен собственик. Още тогава от KBC заявиха, че планират незабавно да започне процедура по делистването на СИБАНК от БФБ.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg