Като символ на своите ценности Токуда Банк АД избра ново лого, което представлява стилизирана японска хризантема. Новият знак е начало на цялостна кампания за усъвършенстване на комуникацията, модернизиране на офисите и създаването на по-стилни и приятни условия за работа с клиентите.

Зелената хризантема с осем листа („Кику” на японски) е символ на дълголетие и подмладяване; цифрата 8 означава просперитет и богатство, а погледната от друг ъгъл – безкрайност. Това е и своеобразно ново начало на дългогодишните коректни взаимоотношения, които банката има със своите клиенти. В посланието към тях институцията залага на коректност, яснота и прозрачност.

„Нашата основна цел е да достигнем до по-голяма аудитория от клиенти – частни лица, както и представители на малкия и среден бизнес, и да покажем, че да работиш с банка не винаги е съпроводено с трудности. Искаме да наложим в банковия сектор един бранд, взел най-доброто от източните традиции и западните тенденции.

За Токуда Банк АД всеки клиент по свой начин е ценен. В подхода си сме коректни, работата ни е прозрачна, условията – ясни, без дребни шрифтове и бележки под черта. Ние сменяме стария си бранд, като представяме ново, изчистено лого, символ на японската традиция, ценност, морал и силен характер.”, коментира Мария Шейтанова, член на Управителния съвет и изпълнителен директор на банката.