Tony Blair Associates е получила от Службата за финансов надзор разрешение да извършва банкови дейности и услуги в инвестиционната сфера. Бившият британски премиер Тони Блеър се сдоби със собствена мини банка за обслужване на състоятелни клиенти, съобщи британският вестник "Сънди таймс", цитиран от ИТАР-ТАСС.

Според данни на изданието компанията Tony Blair Associates, която е регистрираната в Лондон, е получила от Службата за финансов надзор (СФН) разрешение да извършва банкови дейности и услуги в инвестиционната сфера. Компанията е наела също няколко опитни банкови мениджъри, които имат всички необходими лицензи от СФН.

След като през 2007 г. се отказа от поста премиер, Блеър е "заработил" около 20 млн. британски лири (32 млн. долара), изнася лекции по цял свят, занимава се с благотворителна дейност и оказва различни консултантски услуги. С подобни услуги според първоначалните документи би трябвало да се занимава и Tony Blair Associates, предаде Дарик.

"Компанията ще предоставя стратегически съвети на търговска и безвъзмездна основа в сферите на политическите и икономически тенденции и реформи на управленската система", каза Блеър, обявявайки създаването на компанията.

Сега обаче сферата на дейност на Tony Blair Associates значително се е разширила и вече включва банкови и инвестиционни услуги, отбелязва "Сънди таймс".

Източник: Insurance.bg