Това е четвъртата по големина банка в България

4076
Това е четвъртата по големина банка в България

В началото на март от “Юробанк България“ АД („Пощенска банка“) обявиха, че придобиването на клона на „Алфа Банк“ А.Е. в България („Алфа Банк България“) е приключено.

Така, считано от 1 март,  всички права и задължения на Алфа Банк България по сключените договори с клиенти се прехвърлят на Пощенска банка. Вижте малко повече данни за банката преди и след сделката.

Пощенска банка преди сделката

В края на 2015 г. банката заема шестата позиция сред най-големите у нас по размер на активите си с 5.75 млрд. лв. под управление.

Приходите от лихви за изминалата година са 303.8 млн. лв., а приходите от такси и комисиони – близо 65 млн. лв. Нетният общ оперативен приход възлиза на 304 млн. лв., а печалбата на банката достига 97.4 млн. лв.

Отпуснатите кредити от банката в края на миналата година са за 5.5 млрд. лв., а привлечените депозити – 4.78 млрд. лв. На домакинствата се падат 2.05 млрд. лв. кредити и 3.6 млрд. лв. от спестяванията.

Пощенска банка след сделката

Първите официални данни от страна на БНБ ще излязат в края на април месец. Включвайки активите под управление на Алфа Банк България към края на 2015 г., то Пощенска банка след 1 март вече разполага с активи за 6.8 млрд. лв., което я правят четвъртата по големина банка в страната.

Кредитният портфейл на банката ще е близо 6.4 млрд. лв., а привлечените депозити – 5.7 млрд. лв.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Ba Na Hills - слънчевата земя на чудесата

Кацнал на висок хълм, който гарантира прекрасен природен пейзаж,...