Това е четвъртата по големина банка в България

4039
Това е четвъртата по големина банка в България

В началото на март от “Юробанк България“ АД („Пощенска банка“) обявиха, че придобиването на клона на „Алфа Банк“ А.Е. в България („Алфа Банк България“) е приключено.

Така, считано от 1 март,  всички права и задължения на Алфа Банк България по сключените договори с клиенти се прехвърлят на Пощенска банка. Вижте малко повече данни за банката преди и след сделката.

Пощенска банка преди сделката

В края на 2015 г. банката заема шестата позиция сред най-големите у нас по размер на активите си с 5.75 млрд. лв. под управление.

Приходите от лихви за изминалата година са 303.8 млн. лв., а приходите от такси и комисиони – близо 65 млн. лв. Нетният общ оперативен приход възлиза на 304 млн. лв., а печалбата на банката достига 97.4 млн. лв.

Отпуснатите кредити от банката в края на миналата година са за 5.5 млрд. лв., а привлечените депозити – 4.78 млрд. лв. На домакинствата се падат 2.05 млрд. лв. кредити и 3.6 млрд. лв. от спестяванията.

Пощенска банка след сделката

Първите официални данни от страна на БНБ ще излязат в края на април месец. Включвайки активите под управление на Алфа Банк България към края на 2015 г., то Пощенска банка след 1 март вече разполага с активи за 6.8 млрд. лв., което я правят четвъртата по големина банка в страната.

Кредитният портфейл на банката ще е близо 6.4 млрд. лв., а привлечените депозити – 5.7 млрд. лв.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg