Три нови банки в БИСЕРА7-EUR

756
Три нови банки в БИСЕРА7-EUR

От 31 май 2010 г. три нови банки вече изпращат и получават преводи в евро през системата БИСЕРА 7-EUR - Уникредит Булбанк, Банка ДСК и Юробанк И Еф Джи България. От 7 юни 2010 г. се очаква Алианц Банк България също да се присъедини към системата.

Системата разработена и оперирана от Банксервиз АД позволява да се извършват банкови преводи в евро в рамките на същия работен ден. БИСЕРА7-EUR е платежна система отговаряща на всички изисквания на Европейския платежен съвет и съвременните европейски практики за системи изпълняващи SEPA преводи. Системата стартира работа на 1 февруари с участието на 9 банки.

В момента БИСЕРА 7 се намира в първия етап на развитието си, в който преводи в евро могат да се извършват само между банки на територията на страната.


Към момента се подготвя и осигуряването на възможност за изпълнението на международни еврови преводи при същите условия и сигурност на територията на Европейското икономическо пространство.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg