На 28 декември 2007 г. беше внесен в Комисията за финансов надзор за потвърждаване проспектът за първично публично предлагане на ценни книжа на Инвестбанк АД. Мениджър на предлагането е ИП „Авал Ин” АД.

Първоначалното публично предлагане на Инвестбанк АД ще включва до 10 млн. нови обикновени безналични акции с право на глас.

Емисионната стойност на акциите ще бъде в ценовия диапазон 5.90 – 7.20 лв., съответно продажната им цена ще бъде определена по метода "бук-билдинг" (book-building) на основата на заявените количества и цени за предлаганите акции в подадените от инвеститорите лимитирани и пазарни заявки.

Цел на публичното предлагане е разширяване на клоновата мрежа на Банката, нарастване на обема на кредитния портфейл и оптималното му структуриране.

Друга причина за предлагането е ефектът на публичния статут, който Банката ще придобие след успешно приключване на първичното публично предлагане. Така Банката ще увеличи доверието на своите клиенти и партньори и популярността си сред инвеститорите и обществото.

Нека припомним, че през октомври акционерите на ТБ Инвестбанк взеха решение за увеличение на капитала на банката 62.047 млн. лв. на 70 млн. лв.

Към деветмесечието на 2007 г. Инвестбанк има активи от 1.02 млрд. лв. и печалба в размер на 9.2 млн. лв.

Феста Холдинг притежава 86.84% от капитала на дружеството, докато Винком има 11.83 на сто.