Централен депозитар вписа увеличението на Централна кооперативна банка

555
Централен депозитар вписа увеличението на Централна кооперативна банка

Увеличението на капитала на Централна кооперативна банка бе вписано в Централен депозитар, става ясно от седмичния бюлетин на институцията.

Банката увеличи капитала си от 72.76 млн. лв. на 83.155 млн. лв., като по този начин набра 74.839 млн. лв.

Според проспекта от банката възнамеряват да придобият активи в четири основни направления.

На първо място постъпилите средства ще се използват за развитие на банкирането на дребно, за кредитирането на малки и средни предприятия. Допълнително ще се подпомогне и осигуряването на по-широка възможност за развитие на останалите дейности на банката, както и подобряване на показателите за капиталова адекватност.

Предвижда се всички набрани чрез емисията средства да се използват за нарастване на обема на кредитния портфейл и структурирането му по оптимален начин в отделните направления. От ръководството планират предприемането на мерки за продължаване тенденцията на разширяване на дейността на банката в областта на ипотечното и потребителското кредитиране.

ТБ Централна кооперативна банка АД-София отчита печалба от 18.525 млн. лв. за деветмесечието на 2007 г., спрямо 8.53 млн. лв. за година по-рано.

За 2007 г. по позицията се осъществиха 7016 сделки за 20.999 лота на обща стойност 168.679 млн. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg