На извънредното Общо събрание на акционерите (ОСА) на „Българо-американска кредитна банка" АД, проведено на 05.07.2011 година, бе решено капиталът на институцията да бъде увеличен на 25 249 450 лева чрез издаването на нови 12 624 725 нови акции с право на глас с номинал 1 лев и емисионна стойност от 4 лева за всяка една акция.

ОСА прие промени в състава на Надзорния съвет, като бяха избрани трима нови членове: Цветелина Бориславова Карагьозова, Мартин Ганев и Джейсън Кук. Освободен бе като член на Надзорния съвет Джон Патрик Пауър. Избран бе и нов член на Одитния комитет - Мартин Ганев, а бе освободен отново Джон Патрик Пауър.

ОСА прие промени в Устава на БАКБ, като се предвижда създаването на нов раздел „Главен директор „Риск".

ОСА одобри по реда на чл. 114 от ЗППЦК получаването на финансиране от акционера „СИЕСАИЕФ"АД, или посочено от него лице, чрез кредитна линия в размер до 35 милиона евро при условия и срокове съгласно представения доклад на Управителния съвет.

Приетите изменения в Устава и промените в Надзорния съвет се вписват в Търговския регистър след одобрение от БНБ. БАКБ ще предприеме необходимите действия за получаване на регулаторните одобрения свързани с тези решения.

На проведеното след ОСА заседание на Надзорния съвет Цветелина Бориславова Карагьозова беше избрана за Председател на Надзорния съвет.