Райфайзенбанк удължава промоционалната кампания за новоотпуснати жилищни кредити до 16 юли 2010 г., по време на която лихвеният процент за кредити в лева възлиза на 8.95% годишно, а в евро лихвата е 7.75% на годишна база при срок на изплащане до 15 години.

Жилищните кредити на Райфайзенбанк са с максимален срок до 30 години, като банката финансира до 85% от стойността на жилището.

Клиентите могат да се възползват и от допълнително удобство при изплащане на кредита си, погасявайки месечната си вноска чрез дебитна или кредитна карта през системата e-pay в интернет или на банкомат по всяко време в денонощието.

Младите семейства или хората, които закупуват първото си жилище също могат да се възползват от още по-изгодни условия по жилищни кредити в евро, като изискването е поне един от съпрузите да е на възраст до 35 години или кредитоискателя да не притежава друг жилищен имот към момента на кандидатстване за кредит.

Годишният лихвен процент по жилищни кредити в евро за млади семейства или при покупка на първо жилище възлиза на 7.25% при срок на изплащане до 15 години, превод на заплатата и ползването на пакет Разплащателна сметка (включващ най-често използваните банкови услуги - разплащания, извършване на комунални плащания и др.).