Бивш сътрудник на швейцарска банка е обещал на сайта за разкрития Уикилийкс да им отвори Святая Светих на богатите и известните- техните тайни швейцарски сметки. Скандалният сайт съобщи, че готви нова серия разкрития, обект на който ще станат тайните на швейцарските банки и масовото укриване на данъци в офшорни сметки от страна на 2000 корпорации и известни личности.

Рудолф Елмер- бившият сътрудник, който предоставя информацията, бил уволнен преди време от швейцарска банка, чието име не се съобщава, по подозрения в кражба на информациая, нарушение на закона за банковата тайна и фалшифициране на документи.

На 11 януари, основателят на Уикилийкс Джулиан Асанж заяви, че неговата организация ще продължи да разпространява материали чрез вестници и организации за защита на правата на човека навсякъде по света.

Самият той бе арестуван на 7 декември миналата година в Лондон по искане на Швеция, където Асанж е обвинен в изнасилване. На 16 декември Асанж бе освободен по гаранция и оттогава живее под домашен арест във вилата на приятел.