УниКредит Булбанк получи голямата награда Банка на годината в класацията „Годишни банкови награди“ на Асоциация Банка на годината.

Призът беше връчен на Левон Хампарцумян, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на банката.

„Една компания е толкова успешна, колкото са успешни нейните клиенти. Това е и награда за усилията на над 4000 колеги. Успехът никога не идва случайно.

Той винаги е плод на организирани усилия, мотивация и се радвам, че някой го е забелязал. Да получиш награда е безспорно приятно, но не сме самодоволни. Продължаваме да се подобряваме“, каза Левон Хампарцумян.

На церемонията УниКредит Булбанк беше отличена и с приза и в категорията „Най-голям пазарен дял“.

През 2016 година банката получи награди и за „Най-добра банка в България“ от международните издания Global Finance и EMEA Finance, „Най-добра дигитална банка на потребителите“ на Global Finance, банка на иновациите на Forbes България и др.

Церемонията по награждаването беше предшествана от организирания от Асоциация Банка на годината финансов форум: „Образование, кадри и растеж“.

Според Левон Хампарцумян след 10 години финансовата индустрия ще бъде много повече свързана с информационните технологии, така че финасистите и икономистите трябва да се замислят, че вече са им необходими по-широк набор от умения и знания.