УниКредит Булбанк е най-добрата банка-попечител в България за 2010 г. според годишната класация на престижното списание Global Custodian.

Банката убедително заема първото място в класацията за шеста поредна година и е единствената, която е отличена с рейтинг във всичките три категории, които формират и крайния резултат - „топ рейтинг международни клиенти", „топ рейтинг местни клиенти" и „отличен рейтинг водещи клиенти".

Клиентите, използващи попечителските услуги на УниКредит Булбанк оценяват най-високо услугите по отчетност, събиране на доходи и високото технологично ниво.

Като причина за избора на УниКредит Булбанк за лидер в класацията Global Custodian отбелязва големия пазарен дял на банката, както и увеличаващият се брой местни клиенти, които банката привлича.

Попечителските услуги на УниКредит Булбанк обхващат пълния спектър от услуги, свързани с портфейлите ценни книжа на местни и чуждестранни клиенти, включително сетълмент и съхранение на финансови инструменти, обслужване на корпоративни събития (участие в общи събрания, увеличение на капитал, търгови предложения и др.), събиране на доходи (дивиденти, лихви, главници), изпълнение на процедури по избягване на двойно данъчно облагане, изчисляване на нетна стойност на активите, отчетност и контролни функции.