УниКредит Булбанк - най-добрата дигитална банка у нас за 2016 г.

1670
УниКредит Булбанк - най-добрата дигитална банка у нас за 2016 г.

Международното финансово списание Global Finance обяви късно снощи резултатите в годишната класация за световните призове „Най-добра дигитална банка“. Изборът на високо професионалното интернационално жури за „Най-добра дигитална банка“ 2016 за потребителите в България е УниКредит Булбанк.

Наградата на банката ще бъде връчена през октомври в Лондон по време на международната Digital Bank Conference.

"Най-успешните банки в света са тези, които по най-ефективен начин се трансформират в напълно интегрирани дигитални банки и имат силен фокус върху клиентското преживяване.

Победителите на тазгодишните награди са тези банки, които са осъзнали, че корпоративните и индивидуалните клиенти очакват от своите финансови партньори да им бъде осигурен лесен достъп до висококачествени финансови услуги и инструменти, които лесно могат да се интегрират в дигиталното им ежедневие“, коментира Джоузеф Джарапуто, издател и редакционен директор на Global Finance.

„Всяка форма на иновации и дигитализация има смисъл, ако носи реални ползи на клиентите. Явно посоката, в която вървим, е правилната, щом и международните експерти го оценяват и ни дават наградата за втора година.

Поздравявам колегите за успешната работа и клиентите ни, затова че са активни и модерни хора и ни помагат да подобряваме клиентското преживяване чрез конструктивен диалог“, коментира Левон Хампарцумян, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.

Критериите за определяне на „Най-добра дигитална банка за потребителите“ включват оценка на стратегията на финансовата институция за привличане на клиенти в дигиталните канали и показатели за успешното й прилагане при насърчаването на повече клиенти да използват тези канали, ръст на дигиталните потребители, разнообразие от предлагани продукти и услуги в дигиталните канали, доказателства за осезаеми ползи за клиентите от дигиталната стратегия, успешно позициониране в социалните медии и др.

Иновации и дигитализация в полза на клиента са основен приоритет на УниКредит Булбанк. Банката инвестира значителен ресурс в подобряване на клиентското преживяване през физическите и дигиталните канали. По данни, публикувани в годишния отчет, през изминалата година продажбите на УниКредит Булбанк през центъра за контакт с клиенти, интернет банкирането и сайта са нараснали с 40%, клиентите на мобилното банкиране са с ръст от 62%, а над 430 000 души вече ползват интернет банкирането.

Филиалите на бъдещето достигнаха 17 в цялата страна. Друг проект с международно признание е иновативното бизнес пространство International center, с което УниКредит Булбанк подкрепя привличането на чуждестранен бизнес и инвеститори у нас. Сред множеството иновации внимание заслужава и пускането на първия на пазара електронен портал за факторинг услуги в България- еFactoring.bg, както и новата функционалност на Булбанк Онлайн за приемане на заявки от корпоративни клиенти и извършване онлайн на сделки за търговско финансиране.

УниКредит Булбанк е и първата банка в България с частен облак за ИТ инфраструктура, което дава гъвкавост при пускането на нови продукти, повишава ефективността и оптимизира ИТ процесите в банката.

В допълнение, интегрираната платформа за услуги Bulbank Pay стана големият победител в категория „Корпоративен сектор“ в годишните награди за „ИТ проект на годината“ на ICT Media и вестник Computerworld. Призът за иновации във финансовия център банката получи и от наградите за дигитален бизнес E-volution на списание Forbes България.

Международното списание Global Finance, базирано в Ню Йорк и офиси е целия свят, има читатели в над 191 страни. Аудиторията му  включва висши мениджъри, отговорни за вземане на инвестиционни и стратегически решения на мултинационални компании и финансови институции. Класациите на Global Finance се считат за стандарт за отлични постижения в световната финансова общност.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...