УниКредит беше отличена като най-добра банка-поддепозитар за 2011 в Централна и Източна Европа в осмата годишна класация на международното списание Global Finance.

Поддепозитарните услуги се използват от глобалните банки-депозитари в местните пазари, които те покриват за международните инвеститори. Депозитарните услуги, от своя страна, са услуги, свързани с портфейлите ценни книжа на местни и чуждестранни клиенти, включително сетълмент и съхранение на финансови инструменти, обслужване на корпоративни събития (участие в общи събрания, увеличение на капитал, търгови предложения и др.), събиране на доходи (дивиденти, лихви, главници), изпълнение на процедури по избягване на двойно данъчно облагане, изчисляване на нетна стойност на активите, отчетност и контролни функции.

Класацията предстои да бъде публикувана в изданието за юли/август на Global Finance, като критериите включват оценката за отношенията с клиенти, качеството на услугите, конкурентни ценови условия, технологични платформи и др.

Самата церемония по награждаването ще бъде проведена през септември 2011 във Вашингтон.

„Поддепозитарите играят ключова роля при съхранението на клиентските активи," каза Джоузеф Джарапуто, издател на Global Finance. „Ние идентифицирахме банките, които най-добре вършат своята работа по обслужване на клиентските активи и защитата им на пазарите в целия свят."