УниКредит разпределя дивидент и увеличава капитала

1050
УниКредит разпределя дивидент и увеличава капитала

УниКредит Булбанк разпределя като дивидент печалбата си за 2010 г. в размер на 158.7 млн. лв., съобщават от банката. Това решение бе гласувано от акционерите на финансовата институция на проведеното на 31 май 2011 редовно общо събрание.

На него акционерите одобриха и предложението на управителния съвет и надзорния съвет за увеличение на капитала чрез издаването на нова емисия акции (на същата стойност като дивидента).

Предвижда се новата емисия да се състои от 21 865 500 броя обикновени акции с право на глас, всяка с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 7.26 лв. (158.74 млн. лв.).

Предстои поканата за записване на акции от новата емисия да бъде отправена до акционерите на банката, които ще имат 31 дни да упражнят правото си на предпочитателно придобиване чрез заплащане на пълната емисионна цена на полагащите им се акции.

УниКредит Банк Аустриа, мажоритарен акционер, притежаващ близо 93% от капитала на УниКредит Булбанк, ще придобие право да запише и плати всички нови акции незаписани от миноритарните акционери в определения по-горе срок.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg