MKB Unionbank прави отстъпка от 50% на таксата за дневни извлечения по сметка на всеки клиент, който се откаже от разпечатването им на хартиен носител. Системата за интернет-банкиране на финансовата институция предлага удобен и много функционален електронен вариант на извлеченията. Таксата се намаля от 50 стотинки на 25 стотинки, информират от банката.

Програмата е част от зелената кампания на трезора „Специално за планетата". Само от тази програма очакваният резултат е да се използват около 1 млн. хартиени листа по-малко всяка година. По този начин банката и нейните клиенти ще спасят от отсичане ежегодно близо 200 дървета.

Програмата има за цел и да стимулира използването на интернет-системата като модерен начин на банкиране. Освен принос към природата и по-малки разходи, клиентите, избрали електронното извлечение могат да проверяват сметката си по всяко време и от всеки компютър, независимо къде се намират. Също така имат възможност да запазват в предпочитан от тях формат всичките си извлечения.

Отказът от печат на извлеченията се извършва еднократно във всеки финансов център на MKB Unionbank с попълване на бланка или през самата система за Интернет банкиране.