Управителните органи на ПИБ вземат до 2.5 млн. лева годишно

2927
Управителните органи на ПИБ вземат до 2.5 млн. лева годишно

На свое общо събрание, проведено на 24 октомври, акционерите на Първа Инвестиционна Банка (ПИБ), решиха възнагражденията на членовете на управителния и надзорния съвет на банката да бъда в общ размер на до 2.5 млн. лв годишно.

Общото събрание на акционерите също така освободи от Надзорния съвет на банката Тодор Людмилов Брешков, Неделчо Василев Неделчев и Калоян Йончев Нинов.

За членове на Надзорния съвет бяха избрани Евгени Кръстев Луканов, Йордан Величков Скорчев и Мая Любенова Георгиева, а мандатът на органа беше определен на пет години.

Акционерите също така направиха промени в Устава на банката, според които в продължение на пет години, считано от регистрацията на тези изменения, Управителният съвет, с одобрението на Надзорния съвет, ще може да взема решение за издаване на други видове облигации, както и други дългови ценни книжа, включително подчинен срочен дълг и капиталови-дългови (хибридни) инструменти, в общ размер до 2 млрд. лв., или равностойността в друга валута.

На общото събрание на акционерите са били представени 85.27% от капитала на банката.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg