Увеличението на капитала на СИБАНК приключи предсрочно

663
Увеличението на капитала на СИБАНК приключи предсрочно

Подписката приключва преди изтичане на срока за записване на акции, поради това, че всички предлагани акции са записани и емисионната им стойност е внесена по набирателната сметка на СИБАНК, открита в Райфайзенбанк (България). Това се казва в корпоративно съобщение на публичната банка.

Публичното предлагане на новите акции приключи на 23 юни, два дена преди началото. Записана е цялата емисия акции от 965 365 ценни книжа, с номинална стойност 10.0 лв. и емисионна стойност 81.04 лв. всяка.

Сумата, получена по набирателната сметка към Райфайзенбанк (България) е 78.23 млн. лв.

„Емитентът и обслужващият инвестиционен посредник не са срещнали затруднения, не са били налице спорове и други подобни при търгуване на правата и записване на акциите", се посочва още в съобщението.

Да припомним, че определеният срок за записване на акции от новата емисия на СИБАНК бе в периода 21 юни - 28 юли.

Упълномощеният посредник да обслужи увеличението на капитала на банката бе Кей Би Си Секюритис - Н.В. - клон България.

Акциите на СИБАНК не са сред ликвидните на пазара, като емисията дори бе преместена през май на Неофициален пазар на акции, сегмент В.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg