В Пловдив започна международното финансово изложение "Банки, инвестиции, пари"

522
В Пловдив започна международното финансово изложение

С конференция, посветена на европейските фондове, в Пловдив започна шестото издание на международното финансово изложение "Банки, инвестиции, пари". Тема на конференцията е "Капацитетът на публичния и частния сектор за усвояване на европейските фондове: предизвикателства пред българските общини и финансовите институции", съобщава БТА.

Финансовият форум се организира от акционерното дружество "Е-21", издател на списание "Банки, инвестиции, пари", и е под патронажа на министъра на финансите Пламен Орешарски. Страна-партньор тази година е Белгия. Участници в изложението са повече от 30 компании от 15 сектора, сред които застраховането, банкирането, здравното и пенсионното осигуряване.

В приветственото си слово Пламен Орешарски подчерта, че очаква на форума да бъдат обсъдени проблемите във финансовия сектор и да се вземат решения, които да се превърнат в добри практики в бъдеще. Надявам се конференцията да допринесе за популяризацията на реалните възможности за участие в планирането и изготвянето на проекти, финансирани от фондовете на ЕС, каза още министърът.

Той подчерта, че за втора поредна година на това международно изложение ще бъдат дискутирани проблемите и предизвикателствата, които стоят пред държавната администрация, местната власт, неправителствените организации, финансовия сектор.

Посланикът на Белгия у нас Филип Беке каза пред журналисти, че в момента в България има 82 постоянно действащи белгийски компании. Той посочи, че през 2001 г. те са били едва 18. По думите на Беке белгийските инвестиции са предимно в банковия сектор, в сферата на услугите, агрохраните и строителството.

Посланикът допълни, че очаква сериозно развитие в областта на енергетиката и на производството на строителни материали.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg