Visa Европа въвежда пилотната си карта Visa PIN - добро и стилно решение за нарастващото предизвикателство на измамите при безналичните плащания. С това за пореден път компанията доказва водещата си позиция при технологичните иновации в картовия бизнес.

Разработена в сътрудничество с компанията EMUE Technologies Pty, картата Visa PIN e важно постижение в техниките за предотвратяване на измами. Макар на пръв поглед да прилича на обикновена кредитна или дебитна карта, тя комбинира дебитен или кредитен чип с технология, която генерира еднократен код за сигурност.

Той се вижда от картодържателя на вграден в картата екран, който може да покаже код от осем букви или цифри. Картата е изключително лесна за боравене. Тя разполага с вградена батерия, която издържа до три години.

По този начин Visa PIN предлага на банките издатели напълно сигурно решение за извършване на по-добре авторизирани он-лайн транзакции. Заедно с това тя осигурява пълно спокойствие и на картодържателите при пазаруване по телефона или интернет, без необходимост от допълнително устройство.

В Европа има над 350 млн. дебитни, кредитни и търговски карти Visа. За период от 12 месеца до декември 2007 г. тези карти са използвани за извършването на покупки и за тегленето на пари в брой на стойност над 1.3 трлн. евро. 11.4% от плащанията в търговски обекти в Европа се извършва с карта Visa.