Всеки десети германец е несъстоятелен длъжник

867
Всеки десети германец е несъстоятелен длъжник

Всеки десети пълнолетен гражданин на Германия е несъстоятелен длъжник, показа изследване на Creditreform- организация за защита на правата на кредиторите.

Данните от създадения от компанията „Дългов атлас на Германия'2010" показаха, че от началото на тази година до сега длъжниците, които не са в състояние да погасят кредита си, са се увеличили с 300 хил. души до 6.5 млн.

Основна причина за ръста на лошите кредити според експертите остава загубата на работа. Своята роля са изиграли и социалните отчисления на медицинско и пенсионни застраховане, както и увеличаването на наемите на жилищата.

През следващите две години, независимо от подобряването на икономическата среда, не може да се очаква намаляване на броя на несъстоятелните длъжници, а по-скоро ръст.

Дълговият атлас на Германия показа, че най-много несъстоятелни длъжници има в Бремен (14.13%), а най-малко в Бавария (7.06%)

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg