Щатската банка Wells Fargo е сключила сделка на стойност 300 млн. паунда (394 млн. долара) за закупуването на европейска централа в сърцето на финансовия район на Лондон. Градът имаше нужда от подобен импулс, след като британците гласуваха за излизане от ЕС, информира FT.

Най-голямата банка в света по пазарна капитализация е постигнала споразумение за придобиването на 11-етажна сграда, известна като 33 Central, в една от най-големите имотни сделки в Лондон от проведения на 23 юни референдум насам.

Базираната в Сан Франциско Wells Fargo е банков гигант с активи на стойност 1.8 трлн. долара и 269 000 служители, но почти не е популярна в чужбина и генерира близо 95% от приходите си в САЩ.

Плановете на на щатската банка да се нанесе в новата сграда близо до Лондон бридж могат да бъдат разглеждани като признак на международните й амбиции.

Този ход на банката ще й позволи да обедини на едно място своите 850 служители в Лондон, които в момента работят на четири различни места.

Словашката компания HB Reavis, построила 33 Central, преди това водеше преговори за отдаване под наем на сградата на Wells Fargo, но впоследствие се е съгласила да я продаде.

Консултанти на Wells Fargo по сделката са CBRE, а строителната компания е представлявана от Knight Frank.