Юробанк И Еф Джи България подаде заявление за маркет мейкър на Девин

1095
Юробанк И Еф Джи България подаде заявление за маркет мейкър на Девин

В Българска фондова борса е постъпило заявление от инвестиционен посредник ТБ Юробанк И Еф Джи България АД да бъде регистриран като маркет мейкър по емисията акции на Девин АД (), допусната до търговия на Неофициален пазар на акции, сегмент А. Очаква се становището на Съвета на директорите на БФБ по подаденото заявление.

Според Приложение №13 за правилата за регистрация и извършване на дейност като маркет мейкър се посочва, че маркет мейкър е борсов член или участник в търговията на неофициален пазар, който се е задължил да обезпечава минимална ликвидност посредством поддържане на котировки за емисия акции или облигации, приети за търговия на борсата, въз основа на писмен договор с техния емитент и в съответствие с разпоредбите на Правилника и това Приложение. Повече информация може да се открие в Приложението.

Нека да припомним, че за периода на първото шестмесечие консолидираните приходи от продажби на Девин АД отбелязват ръст от 22% в сравнение със същия период година по-рано, надхвърляйки оборот от 30 млн. лв. Постигнатият резултат на дружеството е в съответствие с разчетите на мениджмънта за настоящата година.

Компанията е финализирала успешно и обособяването на бизнеса с доставка на вода за офиси в 19-литрови бутилки като отделна дружество. Като резултат, този бизнес е нараснал значително до 30% спрямо 11% ръст за пазара по данни на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България (АПБНБ).

Паралелно с ръста на продажбите на вода за офиси, във възходящ тренд са и продажбите на Red Bull, които нарастват с 24% спрямо същия период на 2007 г.

Към момента все още няма сключени сделки с акции на компанията. Вчера при Девин АД се изтъргуваха 2 258 лота при понижение от 3.69%. Средната цена се установи на 3.5 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...