Юробанк И Еф Джи Груп отчете 74 млн. евро печалба до март

1127
Юробанк И Еф Джи Груп отчете 74 млн. евро печалба до март

В сегашните стресови условия на гръцката икономика Юробанк И Еф Джи показва устойчивост. Групата, представена в България от Пощенска банка, поддържа солидна капиталова адекватност и задоволителна ликвидност, заздравява баланса си, увеличава провизиите за лоши кредити и поддържа приходите преди провизии на нива, достатъчни за покриване на евентуални отрицателни последици от рецесията, информират от международната финансова институция по повод резултатите й за първо тримесечие на тази година.

Приходите преди провизии нарастват до 425 млн. евро през първото тримесечие на 2011 година в сравнение с 330 млн. евро за последното тримесечие на 2010 г. След еднократни ефекти на стойност 90 млн. евро, приходите преди провизии достигат 335 млн. евро, което е с 2% повече на тримесечна база. Страните от Нова Европа отбелязват силни резултати през отчетния период, като нетният приход от тези пазари достига 13 млн. евро, допринасяйки с 18% към общата доходност на групата.

Банката създаде резерв от буферни провизии на стойност 130 млн. евро като предпазна мярка срещу трудните макроикономически условия. През първите три месеца на 2011 г. Юробанк И Еф Джи намали експозицията си към ЕЦБ с около 1 млрд. евро, изгради ликвиден резерв от приблизително 5 млрд. евро и продължава да предприема инициативи за по-нататъшно засилване на ликвидната си позиция, информират от групата.

„През това предизвикателно тримесечие, благодарение на доверието на нашите клиенти и усилията на нашите служители, Юробанк И Еф Джи Груп демонстрира устойчивост и адаптивност към бързо променящите се условия. Допълнително заздравихме баланса и продължаваме да управляваме рисковете ефективно. В следствие на стратегическите ни действия на полския пазар, успяхме значително да подобрим капиталовата ни адекватност и да създадем колективен резерв, който да покрие възможни бъдещи рискове, като същевременно постигнахме печалба в размер на 74 млн. евро", заяви Николас Нанопулос, главен изпълнителен директор на Юробанк И Еф Джи. „Въпреки трудните условия, ще продължим да подкрепяме клиентите ни, да допринасяме за развитието на местните икономики и да насърчаваме растежа, иновациите и предприемачеството".

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Todorov
# 0
12:05 | 31 May 2011
Hubawi dumi ot Gruck---zashto li ne mu vjarwam!!!!!!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg