Юробанк И Еф Джи Груп демонстрира значителна издръжливост, устойчивост и гъвкавост през изминалата изпълнена с предизвикателства година, като отбелязва печалба от 113 млн. евро за 2010 г. Групата значително подобрява резултатите си в Централна и Източна Европа, където печалбата достига 32 млн. евро за годината.

Въпреки повишената цена на ресурса и трудните пазарни условия, приходите преди провизии задържат нивата си (1,5 млрд. евро) в резултат на усилията на Групата да ограничи разходите си и продължаващия ръст на бизнеса й в Централна и Югоизточна Европа.

Ликвидността на банковата група остава висока. Клиентските депозити нарастват с 850 млн. евро през последното тримесечие на годината, достигайки 44 млрд. евро в края на 2010 г. Съотношението на заеми към депозити се подобрява до 126.6% в края на годината.

Кредитите, отпуснати от банката, се увеличават с 1,8% до общо 58.5 млрд. евро. Увеличението на кредитите за фирми е с 2.2%, докато ипотечните нарастват с 11.2%, а потребителските заеми намаляват с 13.4% в резултат на стратегията на Групата да измести фокуса си към по-добре обезпечени кредити.

„Чрез стратегически инициативи като партньорството с Райфайзен Банк Интернешънъл в Полша и сливането с ДИАС Портфолио Къмпъни, ние успяхме органично да подсилим нашата капиталова адекватност и ликвидна позиция. Така демонстрирахме нашата гъвкавост, находчивост и способността ни да оперираме успешно дори в силно предизвикателни пазарни условия", заяви Николас Нанопулос, главен изпълнителен директор на Юробанк И Еф Джи Груп. „Юробанк оставя фокуса си върху това да отговори на предизвикателната външна среда, активно да подкрепя своите клиенти и да допринася за икономическото развитие на страните, в които развива своята дейност".