Юробанк И Еф Джи Груп, към която принадлежи Пощенска банка, осигури чрез кредитни линии средства за финансиране на малки и средни предприятия в Гърция и в страните от Югоизточна Европа - България, Румъния, Сърбия и Турция на обща стойност над 1.4 млрд. евро. Това нарежда групата сред най-важните партньори на международните финансови институции за подпомагане на малките и средни предприятия в региона.

805 млн. евро от общия фонд са предназначени за обхванатите от финансовото споразумение страни - България, Румъния, Сърбия и Турция, а 600 млн. евро за инвестиции в Гърция. По този начин общата сума, предвидена за инвестиции надвишава 1 млрд. евро и с нея ще бъдат финансирани близо 2 000 малки и средни предприятия.

В Гърция Юробанк И Еф Джи ще предостави средства на повече от 1 500 компании, в момент, когато осигуряването на ликвидност е едновременно от жизнено значение за малките и средни предприятия, от една страна и предпоставка за излизането на гръцката икономика от кризата и връщането й към устойчив растеж, от друга.

Инвестициите са в резултат от разширеното сътрудничество между Юробанк И Еф Джи, Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) и Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), както и от новото споразумение, сключено от финансовата група с Международната финансова корпорация (МФК), член на Световната банка.

Юробанк И Еф Джи има сключени договори с Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) с общ кредитен лимит от над 1 млрд. евро. В рамките на сътрудничеството с Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), общата сума на кредитните лимити за Румъния, България, Сърбия и Турция възлиза на 280 млн. евро. Чрез Международната финансова корпорация са гарантирани 95 млн. евро. Съществуват планове за разширяване на сътрудничеството и през 2011 година.