Юробанк И Еф Джи спечели наградата EMAS 2009 (Схемата за управление по околната среда и одитиране на Европейския съюз) за Гърция. Наградата бе присъдена на финансовата институция в рамките на европейските награди EMAS 2009, организирани ежегодно от Европейската комисия.

Наградите EMAS отличават компаниите, които прилагат модерни екологични политики и са най-голямото отличие за управление на околната среда, което европейска организация може да получи.

Темата на конкурса тази година беше свързан с процеса на снабдяване и процедурите за „зелени" поръчки. Конкурсът изследва практиките, внедрени от бизнеса за управление на политиката и „зеления" профил на поръчките, отношенията му с неговите доставчици като цяло и изпълнението на международните стандарти, свързани с екологичната политика.

32 компании от 12 страни-членки на ЕС участваха в конкурса тази година. Участниците бяха избрани от съответните държавни органи в национални съревнования, предшестващи европейските. Изборът Юробанк И Еф Джи да представя Гърция е направен от гръцкото Министерство на околната среда.

Юробанк И Еф Джи е единствената гръцка банка, регистрирана в европейския регистър на бизнес организациите, прилагащи EMAS регулациите от 69-те организации от всички сектори, сертифицирани по Схемата за управление по околната среда и одитиране.