ОТП придоби Societe Generale в Сърбия

637
ОТП придоби Societe Generale в Сърбия

Група ОТП обяви приключването на финансовата сделка по придобиване на Societe Generale в Сърбия. Банката ще продължи да работи на местния пазар под ново име – Банка ОТП Сърбия.

С успешното завършване на сделката по придобиване, Група ОТП - която е собственик на Банка ДСК в България, засилва допълнително пазарната си позиция в региона.

Процесът на интеграция между двете сръбски банки - Войводинска банка и Банка ОТП Сърбия, ще доведе до създаването на една от водещите банкови институции на местния пазар както по размер на активите, така и по брой обекти в клонова мрежа, и по големина на портфолиото от кредити и депозити.

Непосредствена задача и пред двете банкови организации в Сърбия - част от Група ОТП, ще бъде да се фокусират върху поддържането на най-високо качество на обслужване на клиентите и успешно осъществяване на процеса на интеграция.

Понастоящем, във връзка с прехвърлянето на собствеността, клиентите на Societe Generale Сърбия, наричана отсега нататък Банка ОТП Сърбия, не е нужно да предприемат действия и в бъдеще ще бъдат своевременно уведомявани за основните етапи, свързани със сливането на банките.

„Societe Generale работи успешно повече от 40 години в Сърбия. Тя е една от най-иновативно ориентираните банки на пазара и стана много ценен член на семейството на Група ОТП.

С тази сделка ние потвърждаваме не само нашия дългосрочен и сериозен ангажимент към сръбския банков пазар, но също така демонстрираме, че Група ОТП има солидна основа, добре капитализирана е, има изключителна ликвидност и ръководството на групата се ангажира да засилва и подобрява регионалното присъствие", заяви Ласло Волф, зам.-изпълнителен директор на Банка ОТП в Унгария и председател на борда на директорите на Банка ОТП Сърбия, като добави, че това събитие е важен момент за развитието на банковата група в Сърбия.


Процесът на интеграция на Банка ОТП Сърбия и Войводинска банка се планира да продължи до 2021 г. Дотогава двете банки ще работят като самостоятелни юридически лица.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg