Петя Димитрова - една от шесте жени топ мениджъри в България

1365
Петя Димитрова - една от шесте жени топ мениджъри в България

На тържествена церемония в София бяха отличени дамите, които ръководят най-големите компании и финансови институции в България. Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка, беше отличена като една от едва 6-те наградени жени - топ мениджъри, начело на едни от най-големите индустриални, финансови и застрахователни компании в България.

Наградата беше връчена за отличните резултати постигнати от Пощенска банка и за най-новите й постижения, както и за успешно ръководство, което насърчава включването на жените в бизнеса.

Топ-мениджърите получиха престижните награди по време на специално събитие за представяне на резултатите от първото у нас проучване „Жените в корпоративна България“, което се провежда по повод 10-та годишнина на Сдружение „Дамски форум“, в което членуват 111 дами на високи ръководни позиции. Събитието беше организирано съвместно с екипа на сп. „Икономист“. 

Проучването „Жените в корпоративна България“ обхваща 300-те най-големи компании в България, като отличава онези от тях, които имат най-голямо присъствие на жени в Управителния съвет и Надзорния съвет, жена председател на УС / НС, а така също имат жена за CEO. Критериите на проучването са заимствани от изследването Европейски индекс на полово разнообразие на организацията European Women on Boards, в което са включени 200 публични компании от 9 държави.

Сред целите му са да покаже къде е позиционирана България в постигането на реално разнообразие в мениджърските екипи, което е залог за успешното развитие на съвременния бизнес.

Сдружение „Дамски форум” е неправителствена организация, в която членуват дами на високи ръководни позиции или развиват успешно собствен бизнес. Целта им е да споделят натрупания опит, да обменят идеи и да работят в посока развиване на обществото и позицията на жената в него. Те знаят, че пътят, който са изминали, не е лесен и имат желание да помагат на младите надежди на България с амбиции и стремежи да постигнат успехи и високо професионално ниво. 


Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg