Ще видим ли отрицателни лихви по депозитите и у нас

6910
Ще видим ли отрицателни лихви по депозитите и у нас

Представители на пет банки и една небанкова финансова институция ще вземат участие в осмото издание на Шумът на парите. Дискусията ще се проведе във втория ден от събитието (1 юни).

Какви теми ще обсъждат участниците в дискусията, която ще се води от изпълнителния директор на Кредит Център Тихомир Тошев.

След придобиването на Обединена Българска банка от страна на KBC, която у нас държи СИБАНК, един от най-интересните въпроси ще бъде дали консолидацията в сектора ще продължи.

Банкерите ще направят и прогноза за лихвите по ипотеките до края на 2017 г. и през следващата 2018 г., както и дали можем да станем свидетели на отрицателни лихви по депозитите и у нас.

Сред темите, които ще бъдат засегнати, са още фирменото кредитиране и пазарът на недвижими имоти, както новостите в сектора на бързото кредитиране.

В панел „Банки и небанкови финансови инстутиции“ вече са потвърдили участие изпълнителните директори на Пощенска банка и СИБАНК Асен Ягодин и Кристоф Де Мил, Мартин Заимов, член на Надзорния съвет на Сосиете Женерал Експресбанк, както и Иван Кутлов, началник на управление Трежъри в Обединена Българска банка.

В дискусията ще се включи и представител на най-голямата банка в България Уникредит Булбанк. Небанковият финансов сектор ще бъде представен от  Нийл Далглиш, генерален директор на Провидент Файненшъл България.

Искате ли и вие да зададете въпрос към лекторите в панел "Банки и небанкови финансови институции"? Това може да направите като коментар под този материал, във Facebook или по имейл

Спонсори на проявата през 2017 г. са Уникредит Булбанк, Алкомет, Адмирал Маркетс, Провидънт Файненшъл, Сирма Груп Холдинг, Интернационал Хотел Казино & Тауър Суитс, Регус България, LG, Mastercard, Garitage Park и Американският университет в България.

Организационен партньор на събитието за поредна година е агенцията за връзки с обществеността AMI Communications България.

Повече за събитието може да намерите на https://profit.bg/forum/ или във Facebook.

Всичко по темата Шумът на парите 2017

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Mik
# 0
06:05 | 16 May 2017
При положение,че лихвите по депозитите са малко по ниски от лихвите на кредитите, не проучване как все още разликата е в рамките на 5%
Ivanov
# 1
10:05 | 11 May 2017
8-те процента се прилагат върху лихвата, която е 0,01-0,03% от сумата, което прави стотинки. Инфлация в момента няма, от там и ниската лихва.
Стамат
# 2
17:05 | 10 May 2017
Ами то и сега лихвите са отрицателни ако се пресметнат таксите по обслужване на депозитите
Или
# 3
13:05 | 10 May 2017
И нищо не казахте със тази сратия....
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg