СиБанк: Отношението на банките към FinTech компаниите се променя

1618
СиБанк: Отношението на банките към FinTech компаниите се променя

FinTech компаниите са ново явление на пазара, което внимателно се наблюдава от банките в Европа и по света.

Това, с което те могат да променят пазара, е динамиката и начина, с който подхождат към клиента.

Банките възприемат FinTech компаниите като един вид заплаха за бизнеса. Те обаче не са конкурент в истинския смисъл на думата, а по един по-различен начин, заяви Дияна Димитрова-Каменова, директор дирекция Корпоративно банкиране в СИБАНК, по време на панел Банки от финансовия и икономически форум Шумът на Парите.


Тези компаниите взимат част от услугата, като например платежни услуги и разработват т. нар „зиро ефърт“ услуга, обикновено на много ниска цена и с изключително персонализиран подход.

Това е една конкретна услуга, в която те се специализират и която предлагат на широката аудитория. Това е заплахата, която виждат банките в лицето на FinTech компаниите, според Димитрова-Каменова.

FinTech компаниите са много и насочени в различни сфери. В последните години отношението на банките към FinTech компаниите се променя, според нея.

Ако пред 2 г. сме гледали на тях като заплаха за банките, сега банките се опитват да станат по-отворени организации, които да отворят системите си така, че FinTech компаниите да им бъдат партньори и да могат да се интегрират в техните системи. 

Спонсори на проявата през 2017 г. са Уникредит Булбанк, Алкомет, Адмирал Маркетс, Сирма Груп Холдинг, Amundi Asset Management, iuvo, Интернационал Хотел Казино & Тауър Суитс, Регус България, LG, Mastercard, Garitage Park и Американският университет в България.

Медийни партньори на Шумът на парите' 2017 са Novini.bg, Economic.bg, Broker.bg, списание Икономика, Kaldata.com, Offnews, SmartMoney.bg и Enterprise Europe Network.

Повече информация за лекторите и програмата на събитието може да намерите на https://profit.bg/forum/ или във Facebook
 

Българският бизнес

Всичко по темата Шумът на парите 2017

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg