Силен интерес към програмата Вселена от възможности на Пощенска банка

1612
Силен интерес към програмата Вселена от възможности на Пощенска банка

Приключи първият етап от уникалната социално отговорна инициатива „Вселена от възможности“, която Пощенска банка стартира по случай своя 30-годишен юбилей.

В реализираната изцяло онлайн кампания, която предизвика изключителен интерес, до втори етап достигат общо 238 проекта в категориите „Дигитални иновации“, „Образование“ и „Зелени проекти“, които ще се състезават за вота на публиката.

Само най-добрите 30 от тях, получили най-силна публична подкрепа, ще имат възможността да достигнат до финалния трети етап, когато независимо жури ще определи и победителите.


На ексклузивно създадената иновативна онлайн платформа www.30yearspostbank.bg в периода 17 май – 10 юли всеки желаещ (гражданин или организация с нестопанска цел) имаше възможността да представи своите атрактивни идеи и проекти с фокус върху социалното предприемачество в полза на обществото.

Три от проектите с потенциал в ключовите области „Дигитални иновации“, „Образование“ и „Зелени проекти“ ще получат безвъзмездно финансиране на обща стойност 30 000 лв.

„Изключително щастливи сме от големия интерес към нашата инициатива, но още по-радостни сме, че има наистина добри и нестандартни идеи, които заслужават да бъдат открити, представени и подкрепени.

Нашата цел беше да насърчим предприемачите и хората с идея да бъдат още по-смели и да представят проектите си, свързани със съвременните технологични решения, образованието и екологичните иновации, защото знаехме, че такива има и те са ценни за нашето по-добро утре.

Гордеем се, че иновативната ни и изцяло онлайн базирана кампания за корпоративна социална отговорност успя да добие мащабна популярност сред обществеността и да предложи вселена от нови възможности на мотивираните хора с визия за общото ни бъдеще, аргументирана с креативни идеи и конкретни действия“, коментират от Пощенска банка.

Във втория етап, който вече стартира и ще е отворен до 31 юли 2021 г. включително, всеки потребител има възможност да подкрепи избран проект, като даде глас за своя фаворит на платформата www.30yearspostbank.bg.

Гласуването е ограничено до един глас за един проект във всяка от трите категории „Дигитални иновации“, „Образование“ и „Зелени проекти“, като се осъществява посредством регистрация с e-mail или Facebook профил.

Финалистите, събрали най-много гласове от публиката в платформата – по 10 в категория, ще бъдат обявени на 1-ви август 2021 г. на 30yearspostbank.bg и сайта на Пощенска банка, след което ще започне поетапното им представяне с кратки видео визитки в профилите в социалните мрежи на банката.

238-те проекта в полза на обществото, които участват в надпреварата за безвъзмездно финансиране, са съответно:

  • категория „Дигитални иновации“ - 39 кандидатури
  • категория „Образование“ - 136 кандидатури
  • категория „Зелени проекти“ - 63 кандидатури

На 14 септември 2021 г. ще се проведе специално събитие, на което журито ще обяви и награди тримата победители – по един проект във всяка категория. Стойността на финансовата помощ, която може да получи победителят във всяка една от тях, е 10 000 лв., а авторите му се ангажират със срок за реализиране в рамките на 6 месеца от датата на получаване на финансирането.

Експертното жури, което ще оцени проектите и ще обяви победителите в трите категории, ще бъде в състав:

  • Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка, както и председател на журито;
  • Красимира Величкова, директор на Български дарителски форум;
  • Момчил Василев, изпълнителен директор на Endeavor България;
  • Огнян Траянов, председател на Националния съвет на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и изпълнителен директор на „ТехноЛогика” ЕАД;
  • Светлин Наков, съосновател и мениджър „Обучение и вдъхновение“ – СофтУни
Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg