Синдиците на КТБ дават под наем сградата на Графа

550
Синдиците на КТБ дават под наем сградата на Графа

© Wikipedia/Instagram

Синдиците на обявената в несъстоятелност Корпоративна търговска банка Ангел Николов Донов и Кристи Христова Маринова стартират нова процедура за
отдаване под наем на част от административната сграда на институцията, разположена на столичната улица „Граф Игнатиев“.

Под наем се отдават сутеренът, първият (партерен) и вторият етаж от сградата. До момента тя е предназначена и използвана за извършване на банкова дейност, като сутеренът, находящ се на етаж -1 (минус едно), се състои от банков трезор и преддверие към него, трезор – касети и преддверие към него, както и други спомагателни и санитарни помещения.

Първият (партерен) етаж се състои от салон за клиенти, салон за служители, касов възел с три броя каси и преддверие, два офиса, помещение за деловодство, две приемни за обслужване на клиенти, преброително помещение, централно входно помещение от ул. „Иван Н. Денкоглу”, помещения за охрана, както и други спомагателни и санитарни помещения.


Етажът разполага с вход от ул. „Граф Игнатиев”, както и вход от ул. „Ангел Кънчев”, се уточнява още в съобщението на синдиците.

Вторият етаж се състои от вестибюл, централно стълбище, две заседателни зали с тераси, осем кабинета, два офиса, стая за почивка, помещение за сървър, два санитарни възела и други спомагателни помещения.

Снимка: Wikipedia

В сградата на "Граф Игнатиев" се намираше централното управление на КТБ. От края на 19 век до началото на 20 век тя е помещавала централното управление на Българска търговска банка – най-голямата банка с предимно местен частен капитал по това време.

Към средата на 60-те години в сградата се помещава външнотърговското дружество "Булет", преименувано по-късно на "Интеркомерс ".

Сградата е построена в типичния бароков стил, характерен за строителството в началото на 20 век и през 1978 г. сградата е обявена за паметник на културата.

КТБ запазва екстериора и интериора максимално близки до автентичния облик.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg