Служители на УниКредит дариха 90 000 лева за борбата с COVID-19

8461
Служители на УниКредит дариха 90 000 лева за борбата с COVID-19

Служителите на УниКредит Булбанк, заедно с Фондация УниКредит, събраха 91 567 лв. в полза на най-уязвимите групи, които силно пострадаха от разпространението на COVID-19, съобщават от кредитната институция.

Събраните средства бяха разпределени поравно между 10 граждански организации.

В началото на пандемията УниКредит Булбанк дари средства на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" за покриване на възникналите извънредни медицински нужди, на Министерство на здравеопазването за подкрепа работата на лабораториите и купуване на тестове за COVID-19 и на общ фонд на дарителите, средствата от който ще бъдат разпределени според препоръките на Кризисния щаб.


Общата стойност на даренията беше 225 000 лева.

По-късно чрез вътрешната дарителска кампания УниКредит Булбанк помогна на социални предприемачи, хора с увреждания или в крайна бедност, възрастни хора, жени, пострадали от насилие.

Служителите подкрепиха с лични средства 10 организации, които работят в различни направления и места: фондация „Св. Николай Чудотворец“ и Чудната градина, фондация Светът на Мария и техния Кетъринг Bon Appétit, Арт ателие Творилница, Клуб на Нестопанските организации в Търговище, фондация „Здраве и социално развитие“, Каритас София, Проект Северозапад, сдружение „Граждански инициативи – гр. Ловеч“, фондация „Асоциация Анимус“, Проект #задоброто.

„Радвам се, че колегите подкрепят усилията на УниКредит в България за справяне с последствията от разпространението на COVID-19. Личната ангажираност на всеки един от тях, който дарява собствени средства с голямото желание да помогне нуждаещи се хора, ме кара още веднъж да се гордея, че заедно изграждаме и поддържаме една достойна социално отговорна компания.“, сподели Теодора Петкова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на банката.

За да се включат възможно най-много служители, даряването беше лесно организирано чрез мобилното банкиране на УниКредит Булбанк. Специално генериран QR код към открита за целта сметка се сканира с приложението Булбанк Мобайл и дарителят е готов да направи трансфера. Целият процес отнема 30 секунди.

Това е иновативен, удобен и бърз начин за даряване, който улеснява целия процес и може да направи дарителите още по-активни.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg