УниКредит Булбанк е най-високо класираната наша банка в SeeNews ТOP 100 SEE

1450
УниКредит Булбанк е най-високо класираната наша банка в SeeNews ТOP 100 SEE

© УниКредит Булбанк

УниКредит Булбанк запазва шестото си място в класацията на 100-те най-добри банки на SeeNews за региона на Югоизточна Европа (ЮИЕ). Банката е първа по големина сред българските участници и единственият представител на страната в топ 10.

Класацията SeeNews TOP 100 включва три основни категории, в които се състезават най-добрите компании от региона на ЮИЕ: SEE TOП 100 Компании, TOП 100 Банки и TOП 100 Застрахователи. Компаниите от банковия сектор се класират според общия обем на активите им.

„Днес, докато здравната криза продължава да вилнее по континентите, темпът на глобално икономическо възстановяване остава до голяма степен несигурен, а също и перспективите за бърз обрат в региона към растеж“, посочва главният редактор на изданието Невена Кръстева.


„Това ново признание за банката, да сме най-високо класираната от българските банки и на престижното шесто място за целия регион, за нас е доказателство, че следваме правилната стратегия – да базираме приоритетите си върху предпочитанията на потребителите на нашите услуги. Благодарение на ускоряването на всички наши дигитални проекти, можем да предложим на клиентите ни сигурност, партньорство и подкрепа в предизвикателната ситуация, така че да сме част от решението в тази криза“, каза Теодора Петкова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.

По официални данни за деветмесечието, УниКредит Булбанк заема лидерската позиция на пазара по активи (23.1 млрд. лева), депозити (18.7 млрд. лева) и кредити за клиенти (12.7 млрд. лева).

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg